Україна стане однією з перших трьох країн, де запрацює освітня онлайн-платформа Learning Passport

Україна стане однією з перших трьох країн світу, в яких запрацює Learning Passport – глобальна освітня онлайн-платформа, яку запускають Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Microsoft Corp. Сервіс, покликаний подолати освітню кризу під час пандемії COVID-19, запрацює вже у травні 2020 року.

– Новий виклик для системи освіти – це розробка таких інструментів та рішень для дистанційного навчання, які були б зручні та зрозумілі для всіх педагогів та учнів. Ми підтримуємо запуск платформи Learning Passport для України. Адже це нові можливості для освіти наших громадян як в умовах карантину, так і після його завершення, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Платформа Learning Passport – результат партнерства між ЮНІСЕФ, Майкрософт і Кембриджським університетом. Від початку вона була розроблена для дистанційної онлайн-освіти дітей біженців та переселенців, а її запуск було заплановано на 2020 рік. Однак функціонал ресурсу значно розширили, щоб допомогти у навчанні дітям та молоді на дистанційному навчанні, яке було запроваджено через спалах COVID-19.

Контент платформи для українських дітей та молоді буде доступний у травні 2020 року. Він включатиме онлайн-книжки, відео а також додаткову підтримку для батьків тих дітей, які мають особливі освітні потреби.