Дистанційне навчання у МУБіП

Дистанційне навчання у МУБіП: відповіді на важливі питання

На період карантину навчальний процес у МУБіП повністю перейшов у дистанційний режим. Відповідаємо на найважливіші питання.

1. Чи є загальний алгоритм для дистанційного проведення пар?

Алгоритм такий самий, як і під час звичайного навчання, тобто, викладач спілкується зі своїми студентами онлайн, інформує про розміщення лекційного матеріалу, дає завдання, визначає дедлайни, оцінює роботу студентів.

2. Через які інструменти має проходити взаємодія?

В МУБіП дистанціне навчання  переведено в додатки: Telegram  та Viber, які   дозволяють обмінюватися текстовими повідомленнями, графічними т а відеофайлами, а також безкоштовно телефонувати іншим користувачам програми.  В групах студентів підвантажено навчально-методичні матеріали та завдання для конкретного семестру. Студенти отримують доступ до відповідних матеріалів та можуть комунікувати з викладачем. До того ж ані викладачі, ані студенти не обмежені у використанні будь-яких інших платформ. Зокрема, викладачам, які раніше пройшли відповідне підвищення кваліфікації, також рекомендовано використовувати платформу Moodle для організації дистанційного навчання. Студенти й викладачі можуть проводити скайп-конференції, виконувати завдання і просто пересилати файл викладачу на електронну пошту, спілкуватися у чатах тощо.

3. Що робити з парами, які неможливо відпрацювати онлайн і які можна проводити лише у лабораторіях університету? Чи не відрахують за них під час карантину?

У керівництва МУБіП немає жодного наміру відраховувати студентів під час карантину. Викладачі зважають на складну ситуацію, що склалася в країні та світі, а отже, їхня робота спрямована на те, щоб максимально забезпечити навчальний процес. Щодо пар, які можливо провести лише на території університету: найближчим часом кафедри впорядкують інформацію щодо дистанційного навчання за кафедральними дисциплінами. За кожною дисципліною має бути сформульовано план дистанційного навчання, надано матеріали для опанування теоретичного матеріалу (відеолекції, підручники, методичні посібники), питання для самоперевірки, задачі, умови й час здавання лабораторних робіт, форми контролю. Зважаючи на непередбачувану ситуацію у зв’язку з коронавірусом, закликаємо студентів просто дочекатися відповідних рішень.

4.Чи зміниться графік сесій ? Як буде проходити ці сесії?

Графіки сесій буде виставлено на сайті Університету. Сесії будуть проходити в дистанційному режимі.

На питання відповіли: ректор Сергій Сергійович Ненько та  проректор з навчально-методичної роботи  Світлана Володимирівна Прохорчук   

Вся актуальна інформація буде опублікована на офіційних інформаційних каналах МУБіП. Слідкуйте за новинами!