Карантин: особливості освітнього процесу та напрями мінімізації ризику інфікування COVID-19

Звертаємо вашу увагу, що з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України №211 від 11 березня 2020 року було ухвалено рішення, що з 12 березня  по 03  квітня 2020 року в Міжнародному університеті бізнесу і права запроваджено карантин.

Під час карантину навчання в університеті для здобувачів вищої освіти переведено в дистанційний режим  (http://study.mubip.org.ua/moodle30/login/index.php), співпрацюючи з викладачами в онлайн режимі. Крім того, для дистанційного навчання ви можете користуватися соціальними мережами (створено групи у Viber та Facebook‎). За додатковою інформацією звяжіться зі своїм куратором.

Окрім того, навіть перебуваючи в домашній обстановці, слід дотримуватися елементарних правил безпеки, що необхідні в умовах підвищеної безпеки зараження:

– залишатися вдома, якщо хворієте (у разі погіршенні стану – звернутися до поліклініки чи сімейного лікаря);

– чхаючи чи кашляючи, прикривати рота зігнутим ліктем, а краще – одноразовими серветками;

– якнайчастіше ретельно мити руки з милом (щонайменше 20–30 сек) / обробляти спиртовмісним антисептиком;

– намагатися не торкатися руками обличчя, зокрема носа й очей;

– уникати близького контакту з тими, хто має гарячку / кашель;

– очищувати й дезінфікувати поверхні й предмети, яких ви часто торкаєтеся: дверні ручки, стільниці, мобільні телефони тощо;

– захворівши – залишайтеся вдома, навчайтеся дистанційно, пийте багато води, тримайтесь якомога далі від людей та носіть одноразову маску.

І найголовніше: не піддавайтеся паніці, отримуйте інформацію з офіційних, перевірених і гідних довіри джерел.

Пам’ятайте: захворювання може передаватися від людини до людини через дрібні краплі, які виділяються з носа або рота хворого COVID-19 при кашлі або чханні.

Детальніше із заходами запобігання поширення хвороби рекомендуємо ознайомитися за посиланням:https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov.  

Безпека кожного з нас – у наших руках!