Тритижневий карантин у всіх закладах освіти

З 12 березня 2020 року по 03 квітня 2020 року в Україні запроваджується тритижневий карантин для усіх закладів освіти. Відповідне рішення Уряд ухвалив 11 березня 2020 року. Докладні рекомендації для керівників закладів та управлінців є у листі Міністерства освіти і науки №1/9-154 від 11 березня 2020 року.   

Карантин запроваджується в усіх закладах освіти незалежно від форми власності та сфери управління: дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної професійно-технічної), фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти.

На основі даного рішення Уряду видано наказ про запровадження карантину в   Міжнародному університеті бізнесу і права. Карантин триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня 2020 року. Терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Під час карантину  студентам забороняється відвідувати заклади освіти. 

На основі цього прийнято рішення: – відмовитись від проведення та участі у масових заходах в приміщеннях та на території Університету, зокрема пробного зовнішнього незалежного оцінювання, олімпіад, змагань, конкурсів, виставок тощо; – не направляти здобувачів освіти та співробітників закладів до країн з високим ступенем ризику зараження; – інформувати здобувачів освіти та співробітників закладів щодо того, як запобігти поширенню хвороби та дій у випадку захворювання; – розробити заходи щодо проведення занять за допомогою дистанційних технологій та щодо відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідемічної ситуації; – розробити заходи щодо часткового переведення працівників на дистанційну роботу; – забезпечити профілактичні заходи, які попередять масове розповсюдження гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, і гострих респіраторних інфекцій; – виділити у гуртожитках закладів профтеху, фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти місця для ізоляції здобувачів освіти з ознаками гострих респіраторних захворювань; – виконувати рішення тимчасових обласних протиепідемічних комісій; – обмежити проведення запланованих нарад, перевірок, експертиз до нормалізації епідемічної ситуації.

Університет просить із розуміння поставитися до ситуації, зберігати спокій та бути соціально відповідальними.