Вітання з Днем вишиванки!

А я іду по світу в вишиванці
Встає над світом щире сонце вранці
І землю гріє променем ясним.
А я іду по світу в вишиванці.
Я – українець! І горджуся цим.

17 травня всі українці відзначають День вишиванки – символу, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, і місця, де проживають.Це свято, яке покликане зберігати й популяризувати споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Традиційно День вишиванки святкують щороку в третій четвер травня. 

Вишиванка – не просте вбрання українців! Це символічна річ для кожного з нас, адже це є святковий одяг! В орнаменті можна побачити сліди історії нашої країни та історію свого роду.
Як правило, вишиванку ми вдягаємо в святкові дні! Сьогодні особливий день саме тому, що в кожній області, в кожному місті і містечку українці об’єднанні! Нас поєднало велике почуття поваги і любові до українських національних традицій, до країни, один до одного!У 2014 р. свято підхопили вісім країн світу: Канада, США, Італія, Німеччина, Франція, Росія, Румунія, Португалія. У 2015 р. організатори свята закликали усю Україну в цей день одягнути вишиванку на знак єдності. Тоді ж започаткували акцію «Подаруй вишиванку захиснику», яка має на меті підняти бойовий і моральний дух українських воїнів в зоні АТО. Військовим на передову за допомогою волонтерів передали вишиванки, аби вони служили оберегом. Свято ознаменувалося всесвітнім масштабом, до акції долучилися близько 50 країн світу.

Колектив Міжнародного університету бізнесу і права  вiтає усіх  Вас з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури — з Днем вишиванки!!