Забезпечення якості юридичної освіти

24 -25 квітня 2018 року відбулася дводенна конференція «Забезпечення якості юридичної освіти, університетська автономія та академічна свобода в контексті підготовки фахівців для правничої професії XXI сторіччя», яку за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» та Координатора проектів ОБСЄ в Україні проводять Міністерство освіти і науки та Міністерство юстиції у співпраці з Київським національним університетом ім. Тараса Шевченка. Від ПВНЗ “Міжнародний університет бізнесу і права” в роботі конференції прийняла участь проректор з НМР, кандидат економічних наук  Прохорчук С.В.

У своєму привітанні до учасників Джордж Кент, заступник Голови Місії Посольства США в Україні, зазначив: «Революція Гідності чотири роки тому чітко засвідчила прагнення українського суспільства зробити справедливість однаковою для всіх. Без справедливості немає гідності. Навчання високопрофесійних, ефективних суддів, адвокатів і прокурорів, які керуються принципами доброчесності та бажанням досягти справедливості, є критично важливим елементом, що дозволить втілити прагнення тих українців, які боролися та, на жаль, вмирали за право на краще майбутнє України. Воно також є не менш важливою умовою залучення іноземних інвестицій, які сформують нові робочі місця та захистять добробут України в майбутньому».

Під час конференції українські урядовці, представники провідних українських та іноземних правничих шкіл, міжнародні експерти, лідери думок з академічного середовища, правничої професії та громадянського суспільства обговорять питання автономії закладів вищої освіти у її тісному зв’язку з поліпшенням загальної якості юридичної освіти та доступом до регульованих правничих професій, ознайомляться з методологіями та кращими практиками забезпечення якості юридичної освіти, а також розглянуть сучасні тенденції та інновації у сфері юридичної освіти.

USAID logo