ЗНО ДЛЯ МАГІСТРІВ

У 2017 році всі, хто бажає здобути ступінь магістра за спеціальністю 081 «Право», мають узяти участь у єдиному фаховому вступному випробуванні, що проходитиме з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО.

Порядок та основні процедури проведення вступного випробування затверджено наказомМіністерства освіти і науки України від 11.04.2017 №579.

Єдине фахове вступне випробування передбачає виконання тесту, що містить три блоки тестових завдань:

  • перший блок – тест загальних навчальних правничих компетентностей (ТЗНПК), що включає тестування таких компетентностей: аналітичне мислення; критичне мислення, логічне мислення;
  • другий блок – тест із шести базових юридичних (правничих) дисциплін, що включає конституційне право, адміністративне право, цивільне право, цивільне процесуальне право, кримінальне право, кримінальне процесуальне право;
  • третій блок – тест з іноземної мови.

Тестові завдання блоків «ТЗНПК» та «Право» укладають відповідно до Програми вступних випробувань під час вступу на основі ступеня бакалавра на навчання для здобуття ступеня магістра за спеціальністю 081 «Право» з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 08 квітня 2016 року №409.

Тестові завдання блоку «Іноземна мова» укладають відповідно до Програми зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов (англійська, іспанська, німецька, французька) для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 01 жовтня 2014 року №1121.

Реєстрація вступників триватиме з 12 по 25 липня 2017 року. Її здійснюватиме приймальна комісія одного з вищих навчальних закладів, у якому вступник бажає брати участь у конкурсному відборі. Учасник вважається зареєстрованим після отримання екзаменаційного листка.

Пункти тестування створюватимуться в обласних центрах (крім міст Донецьк та Луганськ), місті Київ, містах Слов’янськ, Маріуполь Донецької області та Сєвєродонецьк Луганської області.

Вступне випробування відбудеться о 10:00 год. 03 серпня 2017 року. Допуск учасників до пунктів тестування триватиме з 09:15 год. до 09:50 год.

Для входу до пункту тестування необхідно надати:

  • екзаменаційний листок;
  • оригінал документа, що посвідчує особу (серія (за наявності) та номер якого вказані в екзаменаційному листку).

У пункті тестування заборонено використовувати та мати при собі протягом часу, відведеного для виконання єдиного фахового вступного випробування, засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та/або відтворення інформації, а також окремі елементи, які можуть бути складовими частинами відповідних технічних засобів чи пристроїв, друковані або рукописні матеріали, інші засоби, предмети, прилади (крім дозволених виробів медичного призначення, про наявність яких вступник повинен повідомити працівників пункту тестування до початку виконання єдиного фахового вступного випробування).

Для певних категорій вступників може бути організована друга сесія єдиного фахового вступного випробування, а саме:

1) для осіб, які брали участь у вступному випробуванні, але стосовно них допущено порушення процедури проведення єдиного фахового вступного випробування, яке вплинуло на об’єктивність встановлення його результатів, що підтверджено відповідним рішенням регламентної комісії. Подати заяву для участі в другій сесії треба в день проведення єдиного фахового випробування.

2) для осіб, які не змогли виконати єдине фахове вступне випробування у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я або виникненням інших обставин у пункті тестування, що підтверджено відповідними рішеннями регламентних комісій. Заяву для участі в другій сесії треба подати до 07 серпня.

Проведення другої сесії заплановано на 14 серпня 2017 в Києві.

Результати вступного випробування буде розміщено на інформаційних сторінках вступників «Кабінет вступника» 15 серпня 2017 року. Доступ до інформаційної сторінки здійснюватиметься за номером екзаменаційного листка та PIN-кодом, указаним у ньому. Результати другої сесії будуть розміщені 17 серпня 2017 року.

За детальною інформацією щодо проведення вступного випробування для здобуття ступеня магістра за спеціальністю «Право» звертайтеся до приймальних комісій вищих навчальних закладів.