Гості із Німеччини про європейську інтеграцію

Протягом трьох днів Міжнародний університет бізнесу і права гостинно приймав у своїх стінах партнерів і друзів із Німеччини: Гельмута Ф. Шрайнера – почесного голову компанії Schreiner Group (Шрайнер груп, Німеччина), бізнесмена, філантропа, філософа, професора та Райнера Шамбергера – почесного доктора Міжнародного університету бізнесу і права, доктора філософії, президента. науково-виробничого об’єднання IPM.

dscn1520

dscn1524

img_20161130_102121

dscn1530

dscn1529

Гості взяли участь у засідання вченої ради університету задля вирішення нагальних питань.

Професорсько-викладацький склад кафедри міжнародних економічних відносин та економічної теорії університету у рамках 15-річчя інституту Міжнародної економіки та управління ім. Гельмута Шрайнера за підтримки Херсонської обласної ради підготували та провели круглий стіл: «Європейська інтеграція: досвід Німеччини та України», на базі Херсонської обласної державної адміністрації, мета якого активізація інформованості суспільства та обговорення ключових позицій щодо питань європейської інтеграції, сприяння поглибленню цінності та важливості співпраці між Херсонщиною та Мюнхеном.

З вітальним словом до учасників круглого столу виступила Оксана Олександрівна Рукавішнікова – заступник голови Херсонської обласної ради.

За круглим столом обговорювалися питання особливості регіональної політики в контексті європейської інтеграції, звернули увагу на правовий компонент європейської інтеграції, гості із Німеччини поділилися досвідом європейської інтеграції ФРН та можливістю його використання в Україні.

img_20161130_102026 img_20161130_102014

 

Із зацікавленістю студенти університету прослухали лекцію пана Шрайнера про 24 кроки комерційного успіху, у якій засновник компанії Schreiner Group у Німеччині розкрив основні положення щодо успішної діяльності підприємства.

Наприкінці зустрічі із студентами Гельмут Ф. Шрайнер оголосив призначення ним 3 іменних стипендій найкращим студентам університету у розмірі оплати за навчання та отримали підтвердження щодо проходження практики в компанії Schreiner Group.

Наші студенти отримали певний досвід як майбутні фахівці у сфері міжнародної діяльності, яка потребує не лише знання іноземних мов, а й знання специфіки ділового та міжнародного протоколу.

к.е.н., доцент,

доцент кафедри міжнародних

економічних відносин та

економічної теорії Щаслива Г.П.